Tuesday, September 10, 2013

Male Gaze In Virgin Suicides

Universiteit Antwerpen Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen Academiejaar 2010-2011 [pic] Filmtheorie The Virgin Suicides: Male of Female Gaze? Jonas Calu tighten Filmstudies en Visuele Cultuur 20093746 [pic] Inleiding De vrouw als (lust)object is iets wat menig feministische vrouwen in het harnas jaagt. Doorheen de geschiedenis van de mensheid werd de vrouw steeds in battery-acid keurslijf gedwongen en bijgevolg dus ook zo afgebeeld in de kunst. De dag van vandaag is dit nog niet veel veranderd. Hoe vaak worden vrouwen in de reclame-industrie echter niet ingezet om een product een bepaalde waarde mee te geven en bijgevolg aantrekkelijker te maken approach het gebruik van een mooie (schaars geklede) vrouw? Dat deze blik dan ook domineert in de cinema hoeft te verbazen, en dat het gros van de filmmakers mannelijk is doet hier niet bepaald afbreuk aan. De vraag dringt zich echter op of dit nog steeds zo uitdrukkelijk is als in het acquit van de (Hollyw oodiaanse) cinema, waarin vrouwelijke filmsterren verheerlijkt werden en aanprezen entrée heel wat mannen. Marilyn Monroe kan als typevoorbeeld tellen. Maar wat gebeurt er precies als de regisseur een vrouw is? Kunnen we dan nog steeds spreken van een mannelijke blik van de camera?
bestessaycheap.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Of krijgen we hier een vrouwelijke blik, en dus cameragebruik, opgelegd die de zaken in een ander daglicht stellen? In wat volgt wordt nagegaan hoezeer we de male gaze kunnen terugvinden in The Virgin Suicides van Sofia Coppola en of we een female gaze[1] kunnen waarnemen. In de conlcusie gaan we vervolgens na in hoeverre ze afstand probeert te nemen va n deze traditionele blik en de patriarchale ! orde probeert omver te werpen aan de hand van haar filmdebuut. Theoretisch kader De theoretische ondersteuning van deze bescheiden analyse komt van L. Mulvey met haar werk optic pleasure and narrative cinema. In dit werk doet ze bovenbeschreven proces uit de doeken door te stellen dat de vrouw steeds als seksueel object...If you want to get a full essay, order it on our website: BestEssayCheap.com

If you want to get a full essay, visit our page: cheap essay

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.